IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спарки Елтос сключи договор със Sanyo за съвместно производство

09:13 | 22.05.08 г.
Спарки Елтос сключи договор със Sanyo за съвместно производство

Спарки Елтос АД и Sanyo Europe са постигнали договореност за съвместно производство на литиево-йонни батерии за акумулаторни електроинструменти, като проектът предвижда продажбите на електроинструменти с литиево-йонни батерии да достигнат 8–10 млн. евро до края на 2009 г., показва прессъобщение на дружеството. Договорът е подписан на 20 май тази година.

Спарки Елтос АД избира японската Sanyo за свой стратегически партньор, тъй като освен водещ производител на дигитална видео и аудио техника, компютърни компоненти, „бяла” техника и др., компанията е и лидер в производството на литиево-йонни и други батерии с различни приложения в бита и индустрията, както и в специфични производства като това на акумулаторни батерии за хибридни автомобили и медицинска техника.

Спраки Елтос отчита 11,6 млн. лв. печалба и 78,2 млн. лв. продажби за последните 12 месеца до 31 март 2008 г.

Коефициентът цена/печалба е 18,73, а цена/балансова стойност 2,21, показват данните за дружеството в профила  му в Компании Investor.bg.

За последно акциите на Спарки Елтос са се търгували на 20 май при средна цена 12,94 лв. За последните 12 месеца акциите поскъпват с 92,95%. В края на 2007 г. Спарки Елтос АД привлече 44,8 млн. лв. от капиталовия пазар чрез увеличение на капитала при 16 лв. емисионна стойност на една нова акция.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още