IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разширяват системата за видеонаблюдение в София с 16 млн. лв.

Системата ще бъде разширена с включването на пространството край НДК, Централна гара-София, Централната автогара и входно-изходните контролни пунктове на столицата

16:53 | 21.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Разширяват системата за видеонаблюдение в София с 16 млн. лв.

Системата за видеонаблюдение в София ще бъде разширена с включването на пространството край НДК, Централна гара-София, Централната автогара и входно-изходните контролни пунктове на столицата. Това е предложението на директора на Столичната дирекция "Полиция" Румен Стоянов, съобщи Dbes.bg.

Общата сума на инвестицията и разходите по внедряването на новата част от системата е 16,262 млн. лв.

Писмото бе разгледано на днешното заседание на общинската комисията по транспортна инфраструктура.

Предвижда се камери да бъдат разположени на кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "П. Славейков", в градинката срещу "Пощенска банка" при НДК, на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", на кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Христо Ботев".

Камери ще бъдат поставени на изхода за автомагистрала "Тракия" (разклона за "Враня", бензиностанция "Лукойл" и разклона за село Лозен), на Околовръстния път и бул. "Симеоновско шосе" (разклона за село Герман, разклона за квартал"Младост" и кръстовището на бул. "Симеоновско шосе"), на път Е-79 при Владая (на бензиностанция "Опет" в кв. "Княжево"), на Околовръстния път и бул. "Европа" при "Милево ханче" и на път Е-81 при "Връбница" (на самите контролно-пропускателни пунктове), на изхода за автомагистрала "Хемус" на бул. "Ботевградско шосе" (на бензиностанция "ОМВ" и на контролно-пропускателния пункт) и на пътя София - Нови искър - Своге (на КПП "Требич").

Видеонаблюдение ще бъде въведено на кръстовищата на Околовръстния път и бул. "България", Околовръстния път и бул. "Бистришко шосе", Околовръстния път и бул. "Симеоновско шосе" и на Околовръстния път и бул. "Черни връх".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още