IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп Холд излиза на регионалния пазар

Компанията има амбиции да стъпи и на пазара в Близкия изток

15:15 | 21.05.08 г.
Трейс Груп Холд излиза на регионалния пазар

Трейс Груп Холд ще разшири обхвата на строителство като основна дейност за компанията в две посоки: установяване на трайни позиции на международния строителен пазар и инвестиции и развитие във важни за строителния и инфраструктурен бизнес направления, става ясно от съобщение на дружеството, представено чрез БФБ-София.

През 2008 г. усилията на Трейс ще бъдат насочени към навлизане на пазара в Балканския регион – Сърбия, Косово, Македония. Компанията вече има опит в изграждане на обекти в съседна на България страна - Косово.

Трейс Груп Холд заедно с още осем български строителни компании и Камарата на строителите е учредило дружество “Български строител”. Обединението на холдинга с компаниите, чийто годишен оборот надхвърля 1 млрд. лева, има няколко основни цели: участие на дружеството в търгове за строителни обекти в олимпийското селище в Сочи, участие в търгове и за други обекти в руската страна и утвърждаване на международния пазар и трупане на опит с олимпийски обекти.

Компанията има амбиции да стъпи и на пазара в Близкия изток. Преговорите са в напреднал стадий и Трейс Груп Холд АД вече е разпознаваема в региона, се посочва в съобщението.

Дружеството е създало фирма за търговска дейност „Трейс Комерс” ЕООД, която ще обедини дейностите не само по доставка на технологично оборудване, материали и консумативи, а амбицията на холдинга е фирмата да стане търговски представител в България и региона на строителната индустрия компании.

Компанията подписа договор със швейцарската фирма Basler Lacke AG и стана представител за България и региона на един от най-големите производители на пластици и високотехнологични бои за маркировка в света. Дружеството “Пътна сигнализация и съоръжения” ЕООД ще изпълнява хоризонтална маркировка с бои и студен пластик във всичките й разновидности – класически вид, структурна и профилна маркировка.

На проведеното днес ОСА е решено още акционерите на Трейс Груп Холд да получат по 0,2 лева брутен дивидент на акция, а седалището на дружеството да се премести от Стара Загора в София.

Трейс Груп Холд притежава 19 дъщерни компании.

Днес книжата на компанията спаднаха с 3,67 на сто до 160,5 лева при обем от 1357 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още