IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на Елхим Искра гласуваха дивидент и обратно изкупуване

Гласувано е за промени в Устава на дружеството, при което СД е увластен да може да увеличава акционерният капитал до 100 млн. лв. чрез издаване на нови акции в продължение на пет години

11:35 | 21.05.08 г.
Акционерите на Елхим Искра гласуваха дивидент и обратно изкупуване

На проведеното вчера Общо събрание на акционерите на Елхим Искра АД, е взето решение за разпределяне на дивидент в размер на 528 600 лева (0,0421 лева брутен дивидент на акция), става ясно от съобщение на дружеството в „Бюлетин Investor.bg“.

Срокът на изплащане на дивидента е 3 месеца като началната дата за изплащане е 20 август. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 30 май 2008 год.

ОСА е взело решение за обратно изкупуване на до 3% от общия брой акции на Елхим Искра в срок, не по-дълъг от 5 години. Общото събрание е овластило Съвета на директорите да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване.

Цента на обратно изкупуване ще е равна на минималната среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване, а максималната цена ще е 75% от максималната среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Гласувано е за промени в Устава на дружеството, при което СД е увластен да може да увеличава акционерният капитал до 100 млн. лв. чрез издаване на нови акции в продължение на пет години.

До момента 500 акции от капитала на Елхим смениха притежателя си при цена 5,255 лева.

 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още