IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци изплати заплатите и социалните придобивки на служителите си

Комбинатът инвестира 8 млн. евро в реконструкции за постигане на екостандартите на производство

19:23 | 20.05.08 г.
Кремиковци изплати заплатите и социалните придобивки на служителите си

Кремиковци АД изплати заплатите на всички 8000 работници и служители в предприятието за месеците март и април, като в допълнение са преведени и всички дължими пари за социални придобивки за храна. Това съобщиха от мениджмънта на Кремиковци АД и уточниха, че общата сума от 11 млн. евро е осигурена след сключване на договор за заем между дружеството и Arcelor Mittal за 30 млн. евро с годишна лихва от 2%. 

Благодарение на успешното финализиране на споразумението за заем мениджмънтът на Кремиковци АД ще обезпечи стабилната работа на комбината и ще реализира два проекта за реконструкции, съгласно изискванията за екологично съобразно производство, се казва в съобщение на компанията.

11 млн. евро са предназначени за гарантиране на доставки на ключови суровини като коксови въглища и др. С 8 млн. евро ще бъде финансирана реконструкцията на Конвектор 1 и Електропещ 3 в завода. Тя започва още утре и ще приключи до 60 дни и ще доведе до подобряване на екологичните стандарти на производство.

Междувременно комбинатът продължава да работи съгласно производствения план за изпълнение на договорите за доставка на готова продукция.
 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още