IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въведоха оферти за Полимери с 30% над днешната цена

Инвеститори въведоха 9 оферти за общо 5 390 акции на Полимери на цена 5,525 лв. за акция

16:59 | 20.05.08 г.
Въведоха оферти за Полимери с 30% над днешната цена

Инвеститори въведоха 9 оферти за общо 5 390 акции на Полимери на цена 5,525 лв. за акция, което е максималното ценово ограничение за утрешната борсова сесия.

Срещу това търсене има предлагане в 23 оферти за общо 2 902 акции, тоест почти двойно по-малко от търсенето.Така на база въведените оферти утре Полимери вероятно ще е сред най-поскъпващите дружества на БФБ-София. Днес книжата на компанията поевтиняха с 1,16% до 4,25 лв. за брой.

Причината за активизирането на купуавачите е оповестеният днес следобяд отказ на Комисията за финансов надзор да потвърди проспекта за увеличение на капитала на Полимери АД при емисионна цена 1 лв. Според регулаторния орган това би предизвикало размиване на капитала на инвеститорите.

Общо четири жалби срещу емисионната цена са постъпили в Комисията за финансов надзор, като те са били както от физически, така и от юридически лица.

Наистина и друг път емисионната цена е била под балансовата стойност на акция, но този път разликата е фрапантна, уточни проф. Милчо Стоименов, член и говорител на КФН, като не се ангажира с цена, при която проспектът на Полимери би бил потвърден.
 

Свързани компании:

Полимери АД(51P)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още