IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пускат ремонтирания основен парогенератор на ТЕЦ Перник от юни

При рехабилитацията е монтиран нов електрофилтър

11:26 | 20.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пускат ремонтирания основен парогенератор на ТЕЦ Перник от юни

В началото на юли влиза в действие основната топлинна мощност в ТЕЦ "Република" в Перник – реконструираният пети парогенератор, съобщи управителят на ТЕЦ-а Стойчо Василев, цитиран от БТА.

Ремонтът е част от проекта "Рехабилитация на топлопреносната мрежа на Перник", финансиран със заем от Световната банка в размер на 7 млн. долара, с 4,95 млн. евро, предоставени безвъзмездно от Европейската банка за възстановяване и развитие, и с местно финансиране в размер на 1,8 млн. евро.

При рехабилитацията е монтиран нов електрофилтър. Той ще влезе в действие с пускането в експлоатация на петия парогенератор и ще редуцира емисиите на прах от централата от 2500 мг/куб. м на 50 мг/куб. м.

Първият и вторият котел на ТЕЦ "Република" ще бъдат бракувани, а третият ще премине на газ. Така вредните емисии, изпускани от ТЕЦ "Република", значително ще се намалят и ще достигнат европейските норми, обясни Стойчо Василев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още