IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Броят на клиентите в офисите на ПИБ намалял с 2/3 спрямо вчера

Започнало е връщане на депозити и откриване на нови в следобедните часове на днешния ден

17:09 | 16.05.08 г.
Броят на клиентите в офисите на ПИБ намалял с 2/3 спрямо вчера

Днес потокът от клиенти в офисите на Първа Инвестиционна Банка в цялата страна е в рамките на нормален делничен ден, съобщиха от банката.

Единствено в два от централните офиси във Варна имало повече клиенти. Броят на клиентите, в сравнение с вчера е намалял с две трети.

Същевременно всички проблеми, свързани с работата на интернет банкирането, са отстранени и днес виртуалният банков клон работи стабилно, уточняват още от ПИБ.

Ръководството на Първа инвестиционна банка счита, че предизвиканата от слухове криза е преодоляна и доверието на клиентите в банката ще се въстанови в рамките на следващите няколко дни. Сигнал за това е започналото връщане на депозити и откриване на нови в следобедните часове на днешния ден.


Днес след започване на борсовата търговия на БФБ, акциите на ПИБ се качиха с 4,61% и възстановиха позиции на нива 7,10 – 7,20 лв. Това показва, че доверието в акциите на Първа инвестиционна банка е възвърнато, смятат от банката.
 

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още