IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона ще продава 12 вземания за 6 млн. лв.

Договорите за цесия се предвижда да бъдат сключени между Енемона АД като цедент (продавач на взмемането) и Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ в качеството му на цесионер (купувач на вземането)

11:40 | 16.05.08 г.
Енемона ще продава 12 вземания за 6 млн. лв.

Съветът на директорите на Енемона АД ще предложи на предстоящото ОСА на дружеството, което ще се проведе на 30 юни, да бъде овластен да продаде 12 вземания в сферата на енергийната ефективност по силата на договори за цесия, съобщи Енемона чрез „Бюлетин Investor.bg“.

Договорите за цесия се предвижда да бъдат сключени между Енемона АД като цедент (продавач на взмемането) и Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ в качеството му на цесионер (купувач на вземането).

Продажбата на въпросните договори ще донесе на компанията свеж финансов ресурс в размер на 6 млн. лв. като средно-претегленото сконто по цената на сделките е 9,08%. Така, Енемона ще може да реализира нови договори и ще ограничи ползването на дългово финансиране. Бизнесът на Енемона е свързан със сферата на енергийната ефективност, където приходите се възвръщат с по-бавни темпове, тъй като погасителните вноски са разтеглени във времето. Това лишава компанията от ликвидни средства, необходими за реализирането на нови ЕСКО договори.

Вчера Енемона обяви,  че е учредила ново дружество Енемона - Гълъбово АД с капитал 2 250 000 лева. През април Енемона учреди еднолично акционерно дружество ТФЕЦ Никопол с уставен капитал 2 млн. лв.

От началото на сесията до момента акциите на Енемона добавиха 0,83% до 19,55 лева при обем от 1 556 прехвърлени акции.

 

 

 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още