IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев: Българската банкова система е стабилна

Не съм получавал от БНБ никакви обезпокоителни данни, каза премиерът на пресконференция, на която обяви още победителя в конкурса за БМФ

16:20 | 15.05.08 г.
Станишев: Българската банкова система е стабилна

Българската банкова система е стабилна и отговаря на достатъчно високите изисквания на ликвидност, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на пресконференция в Министерския съвет, цитиран от БТА.

Той беше помолен да коментира дали има информация за това, че една от големите български банки изпитва финансови затруднения.

Не съм получавал от БНБ никакви обезпокоителни данни, които би трябвало да притеснят вложителите в една или друга банка, добави министър-председателят.

Той посочи, че правителството е в постоянен контакт и взаимодействие с централната банка.

По време на пресконференцията Станишев обяви и решението на правителството да определи "Кей Джи Маритайм Шипинг" ЕАД за участник, спечелил конкурса за продажба на 70 на сто от капитала на Параходство "Български морски флот" ЕАД-Варна.

Министерският съвет реши в 60-дневен срок от датата на уведомлението за това решение да бъде сключен приватизационният договор за продажбата на 7 631 460 броя акции, или 70 на сто от капитала на дружеството.

Сделката подлежи на одобрение от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, а приватизационният договор се одобрява от Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предложената покупна цена от участника е 440 100 000 лева. Инвестиционната програма за 10 години е за 779 880 000 лева. Средносписъчната численост на плавателния състав на дружеството, която купувачът предвижда да поддържа за срок от 10 години, е 2851 души - за първата година, 2594 души - за втората година и 2360 души - от третата до десетата година.

"Кей Джи Маритайм Шипинг" ЕАД възнамерява да увеличи с 15 на сто заплащането на плавателния състав. В бизнес програмата на купувача се предвижда още придобиването на 25 нови кораба, замяна на остарелите плавателни съдове с по-нови и по-големи, извеждане от експлоатация и продажба на старите и неотговарящи на стандартите кораби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още