IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Претендентите за Кремиковци искат завода в несъстоятелност

Никой не иска да плаща задълженията на металургичния комбинат

14:52 | 14.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Претендентите за Кремиковци искат завода в несъстоятелност

Решението за бъдещето на „Кремиковци“ ще премине през механизма на несъстоятелност, смята министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Той съобщи пред журналисти, че има конкуренция между украинския кандидат-купувач на "Кремиковци" Константин Жеваго и "Арселор Митал" кой да поеме финансовата подкрепа за комбината, докато се реши въпросът със собствеността.

Двете компании предлагат да поемат подкрепата за текущото функциониране на "Кремиковци", докато се уреди този въпрос, каза министърът, цитиран от БТА. Той допълни, че от легитимното ръководство на комбината зависи с кого ще бъде сключен договорът.

По думите на Димитров сделка по друга схема освен преминаване през механизма за несъстоятелност и решението на съда е възможна само ако купувачът поеме всички задължения на "Кремиковци".

„Доколкото разбирам, няма ентусиазъм в тази посока и самите купувачи предпочитат да се мине през несъстоятелност“, допълни министърът.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още