IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ePay пусна плащане на битови сметки чрез SMS

От компанията смятат, че потенциални клиенти на услугата са над 500 хил. домакинства

14:02 | 13.05.08 г.
ePay пусна плащане на битови сметки чрез SMS

„Над 500 хил. домакинства, или около 20-30% от всички домакинства в страната, са потенциални потребители на новата услуга ePayGSM за плащане на битови сметки чрез изпращане на SMS“, каза на пресконференция днес Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg, която стартира новата услуга.

Чрез системата може да се плащат сметки за ток, парно, вода, телефон, GSM, газ, интернет, кабелна телевизия, лизинги, кредити и други. За да се възползват от услугата, потребителите трябва да разполагат с валиден GSM номер (без значение от плана и оператора) и активна банкова карта (за клиентите на 21 банки в страната).

Необходима е еднократна регистрация, която може се направи по телефон, онлайн или в банков клон. При регистрацията се определя GSM номерът, от който ще се правят разплащанията, банковата карта, от която ще бъдат покривани дължимите суми, както и кои комунални услуги ще се заплащат със SMS.

За регистрирането на един абонатен номер (който се намира в месечните фактури на съответните доставчици) се заплаща еднократна такса в размер на 0.90 лв. Иначе услугата не се заплаща допълнително, като цената на изпращаните SMS е съгласно съответния тарифен план на потребителя, уточни Маринов.

Всеки месец потребителят ще получава SMS за дължимите суми. За да плати, трябва да отговори на полученото съобщение, като спазва инструкциите. След това получава обратен SMS „разписка” с информация дали транзакцията е била извършена.

Услугата може да се ползва и от чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още