IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК постави ултиматум за плащанията към България

Според Брюксел мерките, предприети от страната ни, не осигуряват достатъчна основа, за да бъде заключено, че договорите по ФАР и Преходния финансов инструмент са легални

10:35 | 13.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК постави ултиматум за плащанията към България

В писмо до зам.-финансовия министър Димитър Ивановски директорът на Дирекцията по разширяването на ЕС Майкъл Лий пише, че мерките, предприети от страната ни, не осигуряват на Еврокомисията достатъчна основа, за да заключи, че договорите по програма ФАР и Преходния финансов инструмент са легални, редовни и в съответствие с разпоредбите.

В писмото се казва още: Европейската комисия ще прекрати плащанията към двете изпълнителни агенции, докато не се предприемат правилни действия до областите на безпокойство.

Лий стига и по-далеч като категорично заявява, че продължителното спиране на плащания от Комисията не осигурява оправдание на българските власти при нарушаване на техните договорни задължения.

В документа от 8 май са посочени „четири области на безпокойство”, свързани с България, съобщава Dnes.bg.

Еврокомисията приканва България до 16 юни да предостави доклад, който съдържа доказателства, че проблемите във всички области са били адресирани.

"Този доклад ще послужи за основа на решението дали да продължим с препоръката за отменянето на решението за тези две агенции", пише още Майкъл Лий.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още