IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Резултатите от проверките на управлението на еврофондовете – в края на юни

След процедура по Закона за обществените поръчки за изпълнител, който ще подпомага проверките, е избран "Грант Торнтон"

18:35 | 12.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Резултатите от проверките на управлението на еврофондовете – в края на юни

Другата седмица започват проверки на управляващите органи у нас на оперативните програми на ЕС, съобщиха от Министерството на финансите.

Проверките по оперативни програми „Техническа помощ” (МФ), „Административен капацитет” (МДААР), „Транспорт” (МТ), „Регионално развитие” (МРРБ) и Проверки за съответствие на Сертифициращия орган (Дирекция „Национален фонд“) ще са с продължителност 20 работни дни, а по ОП „Развитие на човешките ресурси” (МТСП) и ОП „Околна среда” - 25 работни дни. Това означава, че през втората половина на юни резултатите от проверките трябва да бъдат готови и оповестени.

В изпълнение на Плана за действие за предприемане на корективни действия в хода на прилагането на предприсъединителните програми и структурните инструменти на ЕС, с решение на министъра на финансите, след процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за изпълнител, който ще подпомага проверките, е избран "Грант Торнтон", съобщиха още от финансовото министерство.

Проверките от страна на „Грант Торнтон” ще се извършат от екип от 28 одитори, по четирима във всеки от седемте Управляващи органи.

Съгласно договора одиторите от „Грант Торнтон” трябва да проверят в пълна степен съответствието на системите за управление и контрол с изискванията на приложимите регламенти на ЕС. На тази база ще се прецени дали има основания за издаване на доклад за оценка за съответствието по отделните оперативни програми или ще бъдат дадени препоръки и срок за отстраняване на констатираните несъответствия, след което ще се пристъпи към проверка на предприетите мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още