IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София БТ ще разпределя 2,3 млн. лв. дивиденти

Предвиденият дивидент е 1,9 лева на акция

13:13 | 12.05.08 г.
София БТ ще разпределя 2,3 млн. лв. дивиденти

София БТ АД-София свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 24 юни, на което ще се гласува за разпределяне печалбата на дружеството за 2007 г., която възлиза на 5 157 616 лева, съобщи БФБ-София.

Проектът предвижда 2 320 927 лв. от нея да бъдат разпределени за дивидент (1,9 лева на акция), също толкова да отидат във „Допълнителни резерви“, а 515 761 лв. ще бъдат отнесени във фонд „Резервен“.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 9 юли, като последната дата за сключване на сделки с акции на София БТ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 6 юни.

Булгартабак Холдинг притежава 78,22% от капитала на София БТ.

Дружествата от структурата на Булгартабак Холдинг през първото тримесечие на годината реализираха 2 752 тона цигари, което е с 14,5 на сто по-малко в сравнение с година по-рано.

Причина за спада в продажбите е въвеждането на новия акциз за 2008 г. и регистрацията и продажбата на нови, по-високи цени на дребно основно на българските марки цигари. Същевременно на пазара съществуват достатъчно количества конкурентни марки при ценови нива от 2007 г., които се предлагат на пазара през цялото първо тримесечие, като основният конкурент на Булгартабак – “ВАТ” предлага марката “Viceroy” на по-конкурентни цени.

Като друга причина се посочва нерегламентираният внос на цигари без бандерол и такива с чужд бандерол, които свободно се продават не само в пограничните райони, но и в големите градове.

До момента няма сделки с книжата на София БТ.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още