IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

М-Тел: Преносимостта на номерата не ни се отразява

Според компанията под 1% от клиентите й са се възползвали от възможността да сменят оператора си, запазвайки номера си без промяна

11:19 | 12.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
М-Тел: Преносимостта на номерата не ни се отразява

Най-старият мобилен оператор у нас – Мобилтел, обяви, че стартиралата преносимост на номерата не му се е отразила съществено, каквито бяха преобладаващите очаквания.

Според компанията под 1% от клиентите й са се възползвали от възможността да сменят оператора си, запазвайки номера си без промяна. Обявените данни от М-Тел са за 266 клиенти, напуснали мрежата на компанията, а присъединилите се от другите два оператора са 418.

Услугата у нас е възможна от около месец и не е ясно как ще продължи процесът по смяна на мобилните номера в бъдеще.

Процедурата за преносимост на мобилните номера беше подписана от М-Тел, Глобул и Вивател в края на февруари след доста продължителен период на обсъждания как точно да се осъществява услугата. Двата по-млади оператора обвиняваха М-Тел, че нарочно се бави с уточняването на детайлите, защото ще посрещне най-големия отлив от клиенти. Малко след обявяване на детайлите по практическия процес за клиентите, които искат да сменят оператора си, от Мобилтел побързаха да опровергаят тези прогнози.

Първоначалната вълна от смяна на оператора вероятно все още не е приключила, като за проблеми или пропуски за абонатите ще следи Комисията за регулиране на съобщенията. Ако бъдат установени такива, следва обсъждане с компаниите и евентуална промяна в процедурата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още