IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БДЖ започват да връщат кушет-вагоните в нощните влакове

Първите четири кушет-вагона, преминали назначената основна ревизия и издържали всички проверки за надеждност и годност, ще пътуват между София и Кардам, както и между София и Варна

08:51 | 10.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ започват да връщат кушет-вагоните в нощните влакове

Български държавни железници ЕАД започват от утре поетапното връщане на кушет-вагоните в съставите на нощните влакове, съобщиха от компанията.

Движението на повечето кушет-вагони беше преустановено през март, за да бъдат изцяло технически проверени и в съставите на нощните влакове имаше предимно спални вагони.

Първите четири кушет-вагона, преминали назначената основна ревизия и издържали всички проверки за надеждност и годност, ще пътуват между София и Кардам, както и между София и Варна.

От неделя (11-ти май) Български държавни железници ще включат и по един спален вагон към съставите на нощния влак 8627 от София за Бургас, който тръгва в 22.15 ч. и пристига в 06.05 ч., и нощния влак 8626 от Бургас за София, който потегля в 21.55 ч. и пристига в 05.35 ч. До момента тези два нощни влака пътуваха само с по един кушет-вагон, уточняват от БДЖ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още