IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптела-оптични технологии увеличава 29 пъти капитала

Акционерите ще гласуват и за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да увеличи капитала с набиране на допълнителни средства до достигане на 11 млн. лева

16:45 | 09.05.08 г.
Оптела-оптични технологии увеличава 29 пъти капитала

Да се приеме решение за увеличаване на капитала със собствени средства на Оптела-оптични технологии АД от 315 хил. на 9,135 млн. лв. или 29 пъти, гласи една от точките в дневния ред на Общото събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе на 26 юни.

От съобщението на Оптела, представено чрез БФБ-София, става ясно още, че акционерите ще гласуват и за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да увеличи капитала с набиране на допълнителни средства до достигане на 11 млн. лева.

Предвижда се да бъде променена фирмата на дружеството от Оптела-оптични технологии АД на Оптела-лазерни технологии АД. Компанията е 66% собственост на КТИ Съединение АД, което също е борсово дружество.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 15 юли, като последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 10 юни.

За миналата година Оптела отчете печалба на стойност 10,15 млн. лв.

Днес книжата на Оптела-оптични технологии нараснаха с 3,4% до 11,5 лева.

Свързани компании:

Оптела- лазерни технологии АД(PTP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още