IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсов дебют в следпразничната корпоративна седмица

В четвъртък на БФБ излиза Биоиасис АД; аукцион за права и последен шанс за придобиване право на участие в ОСА на 10 дружества допълват борсовия календар

07:59 | 07.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Борсов дебют в следпразничната корпоративна седмица

Работната седмица започва с началната дата за търговия с правата за увеличението на капитала на Агро Финанс АДСИЦ. Емисията е в размер на 16 137 954 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и емисионна стойност от 1,20 лв. Емисията акции ще бъде издадена в резултат на двойно увеличаване на капитала на дружеството до 32 275 908 лв., като набраният чрез емисията капитал ще бъзе използван за придобиване на недвижими имоти (земеделска земя) съгласно предмета на дейност на дружеството. Присвоеният борсов код на издадените права: R4AGROF. Крайната дата за търговия на правата на борсата е 20 май, а датата на аукциона за неизползваните права е насрочена за 29 май.

Днес е крайната дата за прехвърляне на правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Алфа Кредит АДСИЦ. Дружеството възнамерява да увеличи двойно капитала си от 650 000 1 300 000 лв. чрез издаване на 650 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна цена 1,16 лева, като за целта бяха издадени 650 000 права. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 500 000 бр. нови акции. Датата на аукциона за неизползваните права е фиксирана на 13 май, а крайната дата за записване на новите акции е 27 май.

В сряда трябва да се проведат извънредното Общо събрание на Пангеа АД, както и редовното Общо събрание на Балкантурист Елит АД. При липса на кворум и двете събития ще бъдат отложени за 22 май. Право на участие имат всички акционери на дружествата, придобили акции не по-късно от 21 април тази година. Също за сряда е насрочено Общото събрание на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ, което беше отложено заради липса на кворум.

Сряда е последният ден, в който ще могат да бъдат придобити акции с право на глас на насрочените Общи събрания на Югоизточен холдинг АД и Дъб АД. Двете събития са насрочени за 23 май. При липса на кворум ОСА на Дъб АД ще бъде отложено за 22 май, а ОСА на Югоизточен холдинг АД – за 9 юни.

В четвъртък на БФБ ще дебютират книжата на Биоиасис АД. Компанията, която се занимава с производството на биоматериални продукти и хирургични изделия, планира да предложи емисия в размер на 200 000 лв., разпределени в същия брой акции с номинал 1 лв. Присвоеният борсов код е BIOA.

За четвъртък са насрочени още Общото събрание на акционерите на Складова техника АД, както и ОСА на Експат имоти АДСИЦ. При липса на кворум, първото ще бъде пренасрочено за 26 май, а второто ще трябва да се проведе, тъй като вече беше отложено.

Петък е последният ден, в който на БФБ могат да бъдат сключени сделки с акциите на Парк АДСИЦ и Балкан АД, даващи право за насрочените за 26 май Общи събрания на двете дружества. От Парк АДСИЦ ще решават за разпределяне на финансовия резултат на дружеството за 2007 година, който възлиза на 5,729 млн. лв., което означава, че на акционерите трябва да бъде разпределен дивидент в размер на 0,001 лв. на акция. При липса на кворум събранието ще бъде пренасрочено за 10 юни.

В петъчния ден трябва да бъде проведено ОСА на Заводски строежи-Девня АД, като в случай че не се събере достатъчен кворум, събранието ще бъде пренасрочено за 23 май. Именно поради липса на кворум за петък е отложено и ОСА на Добруджа Холдинг АД, което беше планувано за 29 април.

За събота, когато е последният работен ден от седмицата, е насрочен аукционът за неизползваните права, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ. Дружеството предложи 650 000 права с присвоен борсов код R3BSEA, с които могат да бъдат записани 14 300 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 8 000 000 броя нови акции. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 23 май.

Събота е и крайният срок за придобиване на акции от капитала на 6 дружества, в резултат на което ще може да се участва в предстоящите им общи събрания. Това са Вратица АД, Метрон АД, Инвестор.БГ АД, ТБ Корпоративна търговска банка АД, Полиграфия АД и Софарма билдингс АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още