IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минимален ръст на продажбите на Елма АД за тримесечието

Печалбата възлиза на 24 хил. лв. при 23 хил. лв. положителен финансов резултат за първото тримесечие на 2007

11:12 | 05.05.08 г.
Минимален ръст на продажбите на Елма АД за тримесечието

Троянският производител на на еднофазни и трифазни асинхронни електродвигатели Елма АД отчете нетни приходи от продажби на продукция за първото тримесечие в размер на 2,7 млн. лв., което е с 2% повече на годишна база, показаха неконсолидираните отечти на компанията, представени чрез БФБ-София.

Печалбата възлиза на 24 хил. лв. при 23 хил. лв. положителен финансов резултат за първото тримесечие на 2007.

От неконсолидираният отчет на Елма прави впечатление намаляването на материалните разходи с близо 3 на сто до 1,89 млн. лв.

В отчетите на Елма е записано, че е разработена и е стартирала програма за снижаване на условно-постоянните разходи, ефекта от която ще се усети през 2008 г.

На база постигнатите резултати през първото тримесечие на 2008 г., поръчките от клиенти за второ тримесечие и тенденциите в развитието на цените на основните материали, предвижданията на Елма са през второ тримесечие на 2008 г. да бъдат реализирани приходи от продажба на продукция в размер на 3,526 млн. лева.


 

Свързани компании:

Елма АД(56E)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още