IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съкращават 13 заместник-министри

Според Станишев промените са функционални и не били свързани с оценка за работата на заместник-министрите

16:14 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Съкращават 13 заместник-министри

Заместник-министрите в кабинета от 72-ма човека стават 59, заяви министър-председателят Сергей Станишев след днешното заседание на Министерски съвет (МС).

По думите му съкращенията функционални и са свързани с натовареността на заместник-министрите, а не са оценка за работата им.

Освен това заместник-областните управители от 94-ма стават 70. Станишев поясни, че по четирима заместник-областни управители ще останат само в няколкото големи града извън София.

От Министерство на икономиката и енергетиката са съкратени зам.-министрите Йордан Димов и Лъчезар Борисов, от Министерство на транспорта – Георги Петърнейчев, от Министерство на регионалното развитие и благоустройството – Савин Ковачев и Милена Паунова, от Министерство на околната среда и водите – Йордан Дардов, от социалното министерство – Баки Хюсеинов, от здравното министерство – Атанас Додов, от МВР – Камен Пенков (подал оставка) и Цонко Киров, от МОН – Екатерина Виткова, от Министерство на извънредните ситуации – Валери Николов, а от военното министерство – Симеон Николов, Соня Янкулова (става зам.-министър в МВР). 

Запазва се броя на заместник министрите във финансовото министерство, Министерство на земеделието и продоволствието, МДААР и Министерство на културата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още