IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инцидент е станал вчера със самолет на България Еър на летището в Брюксел

Обслужващ летището автомобил се блъснал в самолета и нанесъл поражения, макар и малки, заради което излитането се забавило

16:03 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Инцидент е станал вчера със самолет на България Еър на летището в Брюксел

На международното летище в Брюксел снощи е имало инцидент с български самолет, заради което излитането на самолета обратно за София се е забавило с два часа и половина, съобщи БТА.

Самолетът на "България Еър", изпълняващ редовен полет София-Брюксел-София, пристигнал снощи привечер в белгийската столица по разписание. Обслужващ летището автомобил обаче се блъснал в самолета и нанесъл поражения, макар и малки. Летищните власти били веднага уведомени.

В подобни случаи се изисква да бъде направен технически преглед на засегнатия самолет и упълномощено лице да удостовери, че машината може да излети. По неизвестни причини чакането на това упълномощеното лице, което трябва да бъде изпратено от летищните власти, се е забавило необяснимо дълго и българският самолет е излетял с два часа и половина закъснение, се казва в съобщението на БТА.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още