IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пловдив Юрий Гагарин отчете загуба след спад в продажбите към Булгартабак

Нетните приходи от продажби на продукция намаляват до 7,4 млн. лв. от 9,5 млн. лв. към края на март 2007 г.

14:32 | 29.04.08 г.
Пловдив Юрий Гагарин отчете загуба след спад в продажбите към Булгартабак

Нетният финансов резултат на Пловдив Юрий Гагарин БТ за първите три месеца на годината е загуба на стойност 1,443 млн. лв. при печалба година по-рано от 1,6 млн. лв., показаха отчетите на компанията, представени чрез БФБ-София.

В резултат на реализираната загуба коефициентът цена/печалба (P/E) се увеличи от 9.67 в петък на 14,76 сега, въпреки спада на средната цена с 9,51%, който има намаляващ ефект върху коефициента P/E.

Загубата се дължи на намалена реализация за дружествата от група Булгартабак с 43 на сто на годишна база заради свръхпроизводството и презапасяването с цигарени изделия през четвърто тримесечие на 2007 г. преди вдигането на акциза за тези стоки от 1 януари тази година. Част от обема им е компенсиран с реализация за други клиенти от страната и чужбина, се казва още в отчетите на компанията. Увеличението на производството на опаковки за други отрасли е с 13%, а ръстът на продажбите на продукция извън страната достига 242% спрямо същия период на 2007 г.

Освободеният производствен капацитет на дружеството е използван за извършване през този период на необходимите планови ремонти на машините и започване на поетапното преместване на Механичен цех и Печатна дейност в нови производствени сгради. Дейността по преместването е съпроводена от допълнителни разходи, чиято възвръщаемост предстои.

Нетните приходи от продажби на продукция намаляват до 7,4 млн. лв. от 9,5 млн. лв. към края на март 2007 г. Общите продажби възлизат на 7,7 млн. лв. при 11 млн. лв. за тримесечието на предходната година.

Разходите по икономически елементи са 9 млн. лв. при 9,2 млн. лв. година по-рано.

От оперативна дейност паричният поток е отрицателен и възлиза на минус 417 хил. лв.

След публикуването на отчета акциите на Пловдив Юрий Гагарин БТ бяха разпродадени до 63,2 лв. от 70 лева преди това.

4 409

Корпоративен профил на Пловдив Юрий Гагарин БТ

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още