IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Торготерм излиза на загуба от 146 хил. лв.

Основна причина за спада в печалбата и продажбите е намаление в поръчките от основните търговски партньори на Торготерм - френската фирма Сарел и испанската Химел

10:56 | 29.04.08 г.
Торготерм излиза на загуба от 146 хил. лв.

Торготерм АД отчете загуба за първите три месеца на годината от 146 хил. лв. при 474 хил. лв. печалба за същото тримесечие на 2007 г., показват отчетите на дружеството, предадени в „Бюлетин Investor.bg“.

Нетните приходи от продажби отчитат спад от 24,44 на сто до 2,6 млн. лв., а разходите по икономически елементи се понижават с 8,8 на сто до 2,7 млн. лв. 83% от продукцията е реализирана на външния пазар.

Основна причина за спада в печалбата и продажбите е намаление в поръчките от основните търговски партньори на Торготерм - френската фирма Сарел и испанската Химел.

От отчетите на компанията става ясно, че за второто тримесечие на 2008 г. дружеството има сключени договори за продажба на продукция и доставка на материали, което гарантира натоварване на производствените мощности. Сезонността при продажбите на кухненско оборудване, свързана с обзавеждане на ресторанти и заведения за обществено хранене по морските курорти, оптимизацията на износа по отношение на другата продукция от метал и търсенето на нови клиенти в двете направления е гаранция, че тримесечието ще приключи на печалба, се казва в отчета.

Торготерм произвежда кухненско оборудване, съсредоточено в три направления: топлинни изделия (газови и електрически) – печки, скари, фритюрници, котлони, пекарни, отопляеми шкафове, мобилни колички за сандвичи и др.; неутрални изделия – маси, мивки, шкафове, смукатели, стелажи, колички и др.; хладилни изделия – хл.шкафове, хл.маси, мобилни охлаждаеми витрини.

До момента няма сделки с книжата на Торготерм.

Интервю с изпълнителния директор на Торготерм Бойко Недялков

Свързани компании:

Торготерм АД(TTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още