IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продължава спадът на обработените товари в пристанище Лом заради Кремиковци

Допълнителни причини за изоставането са лошите метеорологични условия в началото на годината, които не позволяваха на кораби с товари да достигнат до пристанището в Лом

10:43 | 29.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Продължава спадът на обработените товари в пристанище Лом заради Кремиковци

През април в "Пристанищен комплекс" ЕАД в Лом са обработени 85 хил. тона товари, а за четиримесечието през пристанището са преминали 300 хил. т товари. В сравнение със същия период на миналата година товарите са със 100 хил. тона по-малко, съобщи директорът на порта Борислав Михов, цитиран от БТА.

Причина за намаления товарооборот са по-малкото доставки на суровини за комбината "Кремиковци". Докато през миналата година товарите на "Кремиковци" са били 44 на сто от общия товарооборот на пристанището, то сега те са 25 на сто от него.

За първото тримесечие беше отчетен спад от 18,5% на обработените товари в пристанището, като тогава Михов отново посочи като причина кризата в Кремиковци.

Допълнителни причини за изоставането са лошите метеорологични условия в началото на годината, които не позволяваха на кораби с товари да достигнат до пристанището в Лом.

През първите четири месеца на годината в ломското пристанище са обработвани предимно руди и рудни концентрати, въглища, ламарини, метали, инертни материали. Значително се е увеличил вносът на картофи - обработени са 9000 тона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още