IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Намаляване на разходите повиши печалбата на Фазерлес с 19 на сто

През изтеклия отчетен период проектният технически капацитет на технологичните линии е използван на 104,53% при степен на използване на капацитета от 113,91% към края на март миналата година

11:39 | 25.04.08 г.
Намаляване на разходите повиши печалбата на Фазерлес с 19 на сто

Силистренският производител на дървесно-влакнести плочи Фазерлес АД-Силистра отчете ръст в нетната печалба за първите три месеца на годината на стойност 1,99 млн. лв., или с 18,5 на сто повече на годишна база.

В отчетите на Фазерлес е записано, че сред основните фактори, влияещи върху крайните резултати са договаряне на повишени цени на традиционните пазари на дружеството, предвид ръста и непредвидимостта на цените на материалите, енергийните ресурси и особено на нефтопродуктите, както и намаляването на преките материални разходи за производство на фазер.

В резултат на направена инвестиция през 2007 г. за монтиране на нова инсталация за разкрояване на плочи, значително са намалени разходите за труд при разкрояване на продукцията. Ефект върху намаляване на разходите има и замяната на мазута като гориво за производството с дървени отпадъци.

От отчета на компанията, представен чрез БФБ-София, става ясно още, че продажбите на продукция в стойностно отношение нарастват с 2,5% до 7,6 млн. лв., а разходите по икономически елементи намаляват с 1,2% до близо 5,8 млн. лв., откъдето идва и ръстът в печалбата.

Финансовите приходи са на стойност 84 хил. лв., а финансовите разходи – 49 хил. лв.
От оперативна дейност паричният поток е положителен и възлиза на 1,3 млн. лв., а нетният краен паричен поток е 7,9 млн. лв.

През изтеклия отчетен период проектният технически капацитет на технологичните линии е използван на 104,53% при степен на използване на капацитета от 113,91% към края на март миналата година.

От началото на годината балансовата стойност на дълготрайните материални активи намалява със 139 хил. лв. до 6,9 млн. лв.

След излизането на отчета акциите на Фазерлес поскъпнаха до 179,9 лева от 168 лева преди това в обем от 291 акции. 

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още