IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабил: Да не се съкращават зам.-министри в земеделското министерство

Най-вероятно ЕК ще удовлетвори искането на България за удължаване срока на плащанията по предприсъединителните програми, смята Кабил

17:35 | 24.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кабил: Да не се съкращават зам.-министри в земеделското министерство

„Зам.-министрите в Министерството на земеделието и храните са само трима и според мен не е необходимо да се съкращават на двама, предвид големия обем работа”, каза вече бившият министър на земеделието Нихат Кабил по време на церемонията в министерството по официалното предаване на поста на новоизбрания днес негов наследник Валери Цветанов. 

Според Кабил също така не би трябвало и Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) при предстоящите структурни промени да се слее с друга служба.

Министър-председателят Сергей Станишев днес обяви, че около 10 май ще бъде решен въпросът със съкращаване с около 20% на броя на зам.-министрите от всички министерства и зам.-областните управители в цялата страна, като ще бъдат направени и структурни промени в държавните агенции.

Обобщавайки накратко работата на земеделското министерство, Кабил коментира, че най-вероятно ЕК ще удовлетвори искането на България за удължаване срока на плащанията по предприсъединителните програми с една година, т.е. до края на 2009 г. Кабил нарече „преекспонирани” проблемите с нарушенията при плащанията по САПАРД от страна на Разплащателната агенция, поради което ЕК спря финансирането по част от проектите по програмата.

Той съобщи, че освен предстоящата в края на май проверка от ЕК относно САПАРД, през юни и юли предстоят и проверки съответно във връзка с преките плащания на земеделските производители и по програмата за развитие на селските райони.

Новият земеделски министър Валери Цветанов посочи от своя страна, че приоритет в работата му ще бъдат наукоемкостта и запазване високото качество на българските земеделски продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още