IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отнемат имущество за 1,3 млн. лв. на сливенския бизнесмен Иван Терзиев

В края на февруари Терзиев бе задържан във Велико Търново след специализирана акция на полицаи, повдигнато му е обвинение за незаконно притежаване на наркотици

11:48 | 23.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отнемат имущество за 1,3 млн. лв. на сливенския бизнесмен Иван Терзиев

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), е внесла искови молби в Сливенски окръжен съд, Ямболски окръжен съд и Софийски градски съд за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу 50-годишния сливенски бизнесмен Иван Терзиев, по прякор Беленски, с постоянен адрес в София. Това съобщиха от пресцентъра на комисията.

Цената на иска е в размер на 1 293 406,70 лева.

На 29 февруари 2008 г. Иван Терзиев бе задържан в ареста във Велико Търново след специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП - Национална служба "Полиция", повдигнато му е обвинение за незаконно притежаване на наркотици в особено големи размери с цел разпространение.

КУИППД е констатирала, че за периода 1992 г.- 2006 г. установеният законен източник на доходи по отношение на проверяваното лице и съпругата му не е достатъчен за придобиването на тяхното имущество и може да бъде направено обосновано предположение, че Иван Терзиев е придобил имущество на значителна стойност, за което се предполага, че е свързано с престъпната дейност на лицето.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, ще внесе искова молба до съда за отнемане в полза на държавата на имуществото на проверяваното лице, след влизане в сила на присъда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още