IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от дейността на Каолин без промяна заради лошото време

Печалбата намалява до 1,347 млн. лв. от 5,464 млн. лв. година по-рано

10:48 | 23.04.08 г.
Приходите от дейността на Каолин без промяна заради лошото време

За първото тримесечие на годината Каолин АД е реализирало неконсолидирани приходи от дейността в размер на 22,282 млн. лв. или без промяна в сравнение със същия период на миналата година, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Основната причина за липсата на значителен рьст на оборота са лошите метереологични условия през януари, като първите три седмици на месеца реализацията и производството бяха преустановени, се казва още в съобщението.

Тежките зимни условия през тази година (за разлика от изключително меката зима на 2007 г.) са се отразили по подобен начин и на дейността, респективно на реализираните приходи и на дъщерните дружества.

Финансовият резултат на Каолин АД за тримесечието е печалба в брутен размер на 1,347 млн. лева. Към края на март 2007 г. дружеството отчете брутна печалба на стойност 5,464 млн. лв.

Освен изключително тежките метерологични условия през половината от разглеждания отчетен период, неблагоприятно влияние върху резултата оказаха покачването на цените на течните горива, респективно на транспортните услуги, както и продължаващия спад на курса на щатския долар.

Въпреки горните фактори, ръководството на дружеството потвърждава очакванията си за консолидиран ръст на приходите на годишна база с 20% спрямо предходната година.

Компанията очаква да обяви предварителните си консолидирани данни за първото тримесечие на 2008 г. в средата на следващия месец.

До момента книжата на Каолин губят 4,07% до 12,5 лева при прехвърлени 10 064 лота.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още