IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спарки Русе излиза на печалба от 1,7 млн. лв. към края на март

През първото тримесечие на 2008 г. е настъпило увеличение в обема на поръчките в размер на над 1 млн. лв. на месец спрямо предходния период

17:40 | 22.04.08 г.
Спарки Русе излиза на печалба от 1,7 млн. лв. към края на март

Изпреварващият темп на нарастване на нетните приходи от продажби на Спарки АД - Русе за първите три месеца на годината в сравнение с разходите по икономически елементи, стои в основата на отчетената от дружеството печалба от 1,712 млн. лв. при загуба от 130 хил. лв. за първите три месеца на 2006 г.

От неконсолидирания отчет на компанията, представен чрез БФБ-София, става ясно, че общите продажби се увеличават с 25% до 12,3 млн. лв., а разходите по икономически елементи отчитат ръст от 5,24 на сто до 10,3 млн. лв.

През първото тримесечие на 2008 г. е настъпило увеличение в обема на поръчките в размер на над 1 млн. лв. на месец спрямо предходния период. Поради направените инвестиции, през първото тримесечие на 2008 г. не е настъпила промяна в използването на производствените мощности на дружеството.

Разходите за лихви възлизат на 278 хил. лв. при 267 хил. лв. лихвени разходи за първите три месеца на 2006 г.

От оперативна дейност Спарки АД - Русе отчита положителен паричен поток на стойност 679 хил. лв. при 2,7 млн. лв. положителен паричен поток година по-рано.

Балансовата стойност на дълготрайните материални активи на Спарки АД се увеличава с 418 хил. лв. от началото на годината до 14,2 млн. лв. Дружеството има инвестиции в дъщерни предприятия на стойност 10,6 млн. лв. и това са Приста Парк ЕООД, Сигма Плюс ЕООД и ЦПО Спарки ЕООД.

Продажбите на Спарки АД - Русе са изцяло на външни пазари. Дружеството изнася значителна част от продукцията си за страни от Европейския Съюз и САЩ. Компанията е единственият производител на заварени метални конструкции от такъв мащаб в Източна Европа. Най-важните външни пазари за продукцията му се Франция, Ирландия, Германия, САЩ, Англия.

Мажоритарен акционер е Спарки Груп АД с 89,40 % участие в капитала.

Акциите на Спарки АД бяха въведени за вторична търговия на 21 февруари. Днес по позицията минаха 168 лота при средна цена 41,01 лева или с 8,36 на сто по-евтино от вчера.

Свързани компании:

Спарки АД(SPRK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още