IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лакшми Митал: В бизнеса няма място за семейни чувства

Собственикът на Arcelor Mittal нямало да разглежда евентуалното закупуване на Кремиковци от брат си, докато УС на компанията му не реши твърдо

13:33 | 21.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Лакшми Митал: В бизнеса няма място за семейни чувства

„Имаме много добри отношения в рамките на семейството, но що се отнася до бизнеса, семейните чувства не трябва да бъдат намесвани“, казва собственикът на Arcelor Mittal в интервю за френското издание Les Echos.

Така той отговаря на въпроса дали има място за емоции в настоящата ситуация, в която Митал е кандидат за закупуването на българския металургичен комбинат „Кремиковци“ от брат си Прамод Митал.

„В този конкретен случай Arcelor Mittal се интересува от сделка чрез банкерите, отговарящи за продажбата. Ако дадена възможност е икономически оправдана и има потенциал за синергия то мениджмънтът трябва да разгледа случая. Аз и семейството ми няма да се намесваме в процеса. Ето защо Управителният съвет е определил независим от семейството човек – Мишел Вюрт, който разглежда случая. Няма да се включа в този процес, преди одобрението от УС“, казва Лакшми Митал.

Той е собственик на завод във френския град Гандранж, където компанията търпи загуби и прилага план за съкращаване на 575 работни места, което е и основна тема на интервюто.

На въпрос дали очаква цените в стоманодобивния сектор да достигнат пикови нива през 2008 г. и догодина да се понижат Митал отказва да даде директен отговор, а заявява, че „в краткосрочен план секторът ще продължи да расте с 4,5% годишно“.

„С изключение на западните пазари, всички пазари ще продължат да растат. В тези зони ще има инвестиции в инфраструктура, жилища, кораби и т.н., като за това ще е нужна стомана. Ние имаме две възможности - да използваме съществуващия капацитет или да развиваме нов, но вторият вариант е труден“, допълва собственикът на Arcelor Mittal.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още