IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще купуват ли пенсионните фондове?

Половин година след пиковите цени на БФБ-София, последвани от сериозното движение надолу, отново ще имаме възможност да разговаряме с г-жа Петкова в качеството й на управляващ един от най-влиятелните пенсионни фондове у нас

15:19 | 18.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ще купуват ли пенсионните фондове?

В началото на ноември миналата година един от най-големите играчи на българската борса на практика даде един от първите сигнали за предстоящата криза на пазара. Тогава ПОД Доверие, който според статистиката за 2007, е N1 сред пенсионните фондове по обем на инвестициите в български акции обяви, че очаква ограничаване на нарастването на експозицията на фондовете на БФБ-София.

Думите бяха на Даниела Петкова, изпълнителен директор на ПОД Доверие, и бяха изречени в контекста на истерията около първичните публични предлагания, които доведоха много нови инвеститори на пазара през миналата година, спомогнаха за вдигането на цените по много позиции и за свръхочаквания у някои неопитни, а и не толкова неопитни, играчи. Впоследствие влияние върху пазара оказа и световната финансова криза, придружена от излизания на чуждестранни играчи и от негативни прогнози за доходността на капиталовите пазари като цяло.

Сега, половин година след пиковите цени на БФБ-София, последвани от сериозното движение надолу, отново ще имаме възможност да разговаряме с г-жа Петкова в качеството й на управляващ един от най-влиятелните пенсионни фондове у нас. Тя ще бъде гост на предстоящата през следващата седмица среща на Клуб Investor.bg, като темата на нейната презентация е „Влиянието на пенсионните фондове върху развитието на капиталовите пазари“.

Стратегиите на пенсионните фондове, условията, налагащи разпродажби по борсови позиции или увеличаване на участието по други, в какъв обем са покупките или продажбите на фонда през последните месеци... Това са част от темите, които до момента представляват интерес за членовете на Клуб Investor.bg. Допълнителни въпроси към г-жа Петкова и нейния колега Мирослав Маринов, директор „Финанси и счетоводство“ в ПОД Доверие, читателите на Investor.bg могат да задават в създадената за целта тема във форума.

Отговорите – на 23 април, сряда, в новата зала на национален пресклуб София Прес на ул. Славянска № 29, ет.7. Желание за участие в събитието, което се провежда с партньорството на Обединена българска банка, можете да направите тук.

Видеоматериали от предишните срещи на Клуб Investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още