IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха 5 договора, финансирани от ОП "Административен капацитет"

Като конкретен бенефициент по програмата МДААР получи одобрение на 7 проекта. По седемте проекта бяха открити общо 9 обществени поръчки, като днес са подписани договорите по 5 от тях

14:07 | 17.04.08 г.
Подписаха 5 договора, финансирани от ОП "Административен капацитет"

Днес бяха подписани пет договора, свързани с изпълнението на проекти на Министерството на държавната администрация и административната реформа, финансирани по Оперативната програма „Административен капацитет” (ОПАК), съобщават от пресцентъра на министерството. 

Като конкретен бенефициент по програмата МДААР в края на 2007 г. кандидатства и получи одобрение на 7 проекта. По седемте проекта бяха открити общо 9 обществени поръчки, като днес са подписани договорите по 5 от тях.

Първият е по проект „Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация“, чиято обща стойност по ОПАК е 1,959 млн. лв. Стойността на договора е 550 хил. лв. без ДДС, а изпълнител е консорциум „Делойт и партньори“. Предмет на договора е извършване на консултантска и практическа дейност във връзка с подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация. Срокът на договора е до 15 ноември 2008 г.

Вторият е по проект „Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на ЕС“, чиято обща стойност по ОПАК е 8,679 млн. лв. Предмет на договора е „Организиране и провеждане на специализирано обучение по английски език за работа с институциите на Европейския съюз“. Изпълнител е гражданско дружество „Хоризонти", а стойността на договора е 331,31 лв. без ДДС за един обучаем за две нива (240 учебни часа), или 4,969 млн. лв. без ДДС за обучението на 15 хил. служители. Цената включва всички разходи за организиране на обучението, в това число стойността на предлаганите оригинални учебници, учебни и помощни материали и издадените документи за завършено ниво. Срокът на договора е 15 февруари 2009 г.

Третият подписан договор е по проект „Разработване на среда, осигуряваща електронни разплащания в процеса за предоставяне на административни услуги по електронен път“. Общата стойност на проекта по ОПАК е 1,515 млн. лв. Стойността на договора е 1,09 млн. лв. без ДДС, а изпълнител е „Дата Макс“ АД. Предмет на договора е разработване на среда, осигуряваща електронни разплащания в процеса за предоставяне на административни услуги по електронен път. Срокът на договора е до 1 октомври 2008 г.

Четвъртият договор е по проект „Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация в контекста на членството на страната в Европейския съюз“,чиято обща стойност по ОПАК е 1,212 млн. лв. Стойността на договора е 795 хил. лв. без ДДС, изпълнител е консорциум „Ай Би Ес Норма“, а срокът е до 1 октомври 2008 г. Предмет на договора е„Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация“.

Петият договор е по проект „Ефективният контрол - залог за „умна", компетентна и професионална администрация“, чиято обща стойност по ОПАК е 1,5 млн. лв. Стойността на подписания договор е 439 хил. лв. без ДДС, а изпълнител е „Сдружение Международен институт по мениджмънт“ - Албена. Предметът на договора е „Разработване и реализиране на концепция за методика за външен (хоризонтален) контрол в администрацията“, а срокът му е до 31 октомври 2008 г.

Част от този проект по ОПАК е и друга обществена поръчка - за „Разработването на концепция за определяне (създаване, разработване) на измерители за конфликт на интереси при изпълнението на държавната служба“, уточняват от пресцентъра. Изпълнител е „СКК Тайс – Консепт“, а стойността на договора е 532 хил. лв. без ДДС. Срокът е до 31 октомври 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още