IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Погасихме предсрочно дълг от близо 4,58 млрд. йени

Операцията е извършена като последствие от осъщественото на 25 март тази година предсрочно погасяване на шест заема към Международната банка за възстановяване и развитие

13:26 | 15.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Погасихме предсрочно дълг от близо 4,58 млрд. йени

Операция по предсрочно погасяване на остатъка от дълга по кредитно споразумение между България и Японската банка за международно сътрудничество (ЯБМС) беше осъществена днес, съобщиха от Министерство на финансите.

Става дума за т.нар. Втори заем за преструктуриране на финансовия сектор и предприятията (FESAL II) в размер на близо 4,58 млрд. йени, ведно с дължимите лихви.

Операцията е извършена като последствие от осъщественото на 25 март тази година предсрочно погасяване на шест заема към Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), по един от които - FESAL II, ЯБМС участва като съфинансираща кредитна институция, се казва в съобщението.

Операцията е осъществена в контекста на предприетите действия за предсрочно погасяване на външни държавни заеми със средства от фискалния резерв. Съгласно заемното споразумение с ЯБМС се изисква задължително предплащане на остатъка на дълга към съфинансиращата институция, при извършване на предсрочно погасяване на заема към МБВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още