IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пловдив остава без център за спешни повиквания, не бил готов с базата

Решението за преместване на центъра трябва да бъде взето със санкция на правителството

17:18 | 14.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пловдив остава без център за спешни повиквания, не бил готов с базата

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем заяви, че е изпратила писма до областните управители и кметовете на Хасково и на Кърджали за изнасянето на центъра за спешни повиквания на телефон 112 от Пловдив, съобщи БТА.

Тя уточни, че преместването на центъра е свързано със закъснението в осигуряването на подходяща база за центъра в Пловдив. Вицепремиерът отбеляза, че решението за преместване на центъра трябва да бъде взето със санкция на правителството.

С решение на Министерския съвет от миналата година утвърдените градове в страната, чрез които ще работи националната система на тел. 112, са София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Монтана. Със задачата за намиране на подходяща база досега, с изключение на Пловдив, са се справили всички от посочените населени места, каза Етем.

Утре тя ще се срещне с областния управител на Кърджали Ангел Коджаманов и с кмета на общината Хасан Азис по този повод. Изискването на ЕС е центровете бази да бъдат от 300-350 кв. м, да бъдат разположени в сграда на първия етаж, където има осигурено дублиращо захранване.

По всяка вероятност пробите на системата ще започнат през юли или септември, като се очаква влизането в редовна експлоатация да стане от 1 януари 2009 г., добави Етем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още