IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кроношпан БГ инвестира 110 млн. евро в завод плочи от дървесни частици

В понеделник дружеството ще получи сертификат за инвестиция клас А

14:51 | 11.04.08 г.
Кроношпан БГ инвестира 110 млн. евро в завод плочи от дървесни частици

В понеделник, 14 април, в Министерството на икономиката и енергетиката ще бъде връчен сертификат за инвестиция клас А на инвестиционния проект на „Кроношпан БГ” ЕООД за изграждане на завод за производство на плочи от дървесни частици, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Дружеството възнамерява да изгради завода в района на община Хасково. Общата стойност на проекта със срок на реализация до 3 години възлиза на 110 млн. евро.

В новия завод ще бъдат създадени 200 работни места в производството и поддържащите дейности.

Продуктовата гама ще включва плочи от дървесни частици и ламинирани плочи с приложение както в мебелната промишленост, така и за нуждите на строителството.

Изделията на новия завод ще бъдат реализирани частично на българския пазар, а 60% ще бъдат предназначени за износ.

„Кроношпан БГ” е част от многонационалната корпорация Kronospan, която включва 26 производствени предприятия в 24 страни с общ годишен оборот над 3 млрд. евро и с над 11 хил. служители.

Kronospan навлиза в България през 1997 г. след закупуването на завод за ПДЧ и ламинати в Бургас. Оттогава в предприятието са вложени около 98 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още