IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 11 април

07:45 | 11.04.08 г.
Преглед на печата за 11 април

Инвеститори натъпкаха Слънчев бряг с още 50 000 легла
в. Новинар

Апартаменти с още 50 000 легла се строят в курорта Слънчев бряг, съобщи вчера изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД Малина Бакалова. Това не са хотели, а апартаментни комплекси, които са разположени основно в западната част на комплекса, уточни Бакалова. На територията на новите комплекси е предвидено да има и открити басейни, паркинги, ресторанти, магазини и детски площадки. Преди време председателят на Държавната агенция по туризъм съобщи, че в скоро време се очаква легловата база в страната да достигне 1 милион.

Още 4 месеца гратис за безмитните магазини
в. Стандарт

Четири месеца гратисен период, преди да бъдат затворени, ще получат безмитните магазини и бензиностанции. Това каза за "Стандарт" зам.-председателят на бюджетната комисия Алиосман Имамов (ДПС) след заседанието на работната група по готвените промени. В проектозакона на кабинета се предлагаше безмитните магазини да работят само три месеца след гласуване на поправките от парламента, а бензиностанциите да бъдат затворени веднага.

Израелци наливат в биогорива 160 млн. евро
в. Стандарт

Най-голямата израелска инвестиция до момента у нас в областта на химическата промишленост ще бъде на територията на бившите химически заводи в град Смядово. 160 млн. евро са планираните вложения за производство на биогорива от израелска фирма, съобщи за "Стандарт" зам. областният управител на Шумен Николай Николов. Мащабният проект е коментиран пред президента Георги Първанов и външния министър Ивайло Калфин при посещението на българската делегация в Израел в края на миналия месец.

"Новера" си получи милионите за меката зима
в. Сега

Заканите на София да не разплати фактурите за зимното чистене на града се оказаха само демонстрация на мускули. Макар да заплаши концесионера "Новера" със съдебно дело срещу нереалистично високите разходи от 5.5 млн. лв., общината в крайна сметка е разплатила сумата, стана ясно вчера в СОС. Чистотата за пореден път породи шеги и закачки между администрация и съветници въпреки сериозните проблеми.
Разходите за зимно чистене бяха оспорени от кмета Борисов, след като се оказа, че за два сравнително меки месеца "Новера" претендира за 5.5 млн. лв. За сравнение чистенето на големия сняг в началото на януари излезе на столицата 318 000 лв. И в този случай обаче реакцията на общината дойде постфактум, след като инспекторите й бяха приели с протоколи отчетената дейност.

Бюджетът губел поне 120 млн. лв. от алкохол без бандерол
в. Дневник

Загубите за бюджета от продажбата на нелегален алкохол са около 120 млн. лв. Предположението за тази сума направи бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев пред Би Ти Ви. Той заяви, че сред заловените бутилки без бандерол има марки на най-големите производители - "Пещерска", "Карнобат", "Търговище". Това изказване дойде ден, след като шефът на агенция "Митници" Асен Асенов обясни пред парламентарната бюджетна комисия, че с нелегална търговия се занимават малки производители.

В София ще се строи 20-етажна сграда за един съд
в. Дневник

В сграда на 20 етажа трябва ще се преместят Софийският градски съд и прокуратура според проекта на главния архитект Петър Диков. Зданието ще е в кв. "Зона Б-5" на територия, отредена за общински парк "Възраждане". Общината ще предостави терен от около 10 дка за нуждите на съдебната система, а главният архитект ще трябва да направи подробен устройствен план на целия парк, който се простира върху 102 дка. Строежът на съдебния небостъргач ще бъде финансиран от държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още