IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МФ публикува в интернет декларации на свои висши служители

Публикуването онлайн е в отговор на разпоредбите на Етичния кодекс за публичност и достъпност на всеки гражданин до декларациите

18:15 | 10.04.08 г.
МФ публикува в интернет декларации на свои висши служители

Декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности в системата на Министерство на финансите, са публикувани на интернет страницата на МФ, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Съгласно изискванията на Етичния кодекс на лицата, заемащи висши длъжности в изпълнителната власт, до 31 март 2008 г. служителите на висши длъжности в министерството са подали декларации по утвърдения образец при началника на кабинета на министъра на финансите.

Публикуването им в интернет е в отговор на разпоредбите на Етичния кодекс за публичност и достъпност на всеки гражданин до декларациите, се посочва в съобщението. За да се избегне нарушаването на Закона за защита на личните данни, от декларациите са заличени ЕГН, номер, дата на издаване на лична карта и адрес на служителите.

Публикуваните декларации са на заместник-министрите Любомир Дацов, Атанас Кънчев, Димитър Ивановски, Кирил Ананиев, Кирил Желев, Асен Асенов - директор на Агенция "Митници", Мария Мургина - изпълнителен директор на НАП, Петър Чобанов - изпълнителен директор на АИАП, Венцислава Петкова - изпълнителен директор на АДВ, Гинка Драганинска - директор на АДФИ, Васил Киров - директор на АФР, Димитър Терзиев - председател на "Държавна комисия по хазарта“, Милош Поцков - изпълнителен директор на фонд РПИ и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още