IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОСА на ХЕС ще гласува за обратно изкупуване на до 3% от капитала

Предвижда се срокът за извършване на изкупуването да не е по-дълъг от 5 години

15:16 | 10.04.08 г.
ОСА на ХЕС ще гласува за обратно изкупуване на до 3% от капитала

Хидравлични елементи и системи (ХЕС) АД-Ямбол свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 12 юни, на което ще се гласува по проект за обратно изкупуване на до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството, става ясно от съобщение на компанията, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“.

Предвижда се срокът за извършване на изкупуването да не е по-дълъг от 5 години. ОСА ще овласти Съвета на директорите да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване.

Цена на обратно изкупуване трябва да е минимум среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване и максимум 75% от максималната среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 26.06.2008 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на ХЕС, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 27.05.2008 г.

Днес нямаше сделки с книжата на компанията.

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още