IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погнали Лачев, защото не бил послушен

09:43 | 10.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Погнали Лачев, защото не бил послушен

"Не трябва да се прави паралел с ДПС в моя случай", каза пред Нова телевизия шефът на "Булгартабак" Христо Лачев. 

По думите му разследването срещу него няма политически пласт.

"Всички проверки се насочват и дирижират от Ангел Александров и Делян Пеевски плюс близки на тях хора на ниво градска прокуратура, каза Лачев, цитиран от Dnes.bg. Той подчерта: Под всякаква форма ми се подсказва, че ставащото е резултат от действията, които аз съм извършил по време на Александров и Пеевски.

Лачев изтъкна, че ставащото с него е сигнал към други хора, на които се казва, че с тях ще се случи същото, ако не са послушни.

Шефът на "Булгартабак" увери, че има всички документи за произход на парите си, и че те идват от 10-годишната му работа в чужбина.

"Целенасочено в медиите се създава определено отношение, което цели да окаже натиск върху определени хора, които трябва да вземат решение", допълни Христо Лачев.

Вчера стана ясно, че Софийският градски съд, Окръжен съд-Кюстендил и Окръжен съд-Бургас са допуснали обезпечение на бъдещ иск срещу Лачев за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Размерът на иска е близо 1 млн. лв.
 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още