IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 77% от служителите на ЧЕЗ стачкуват към момента

Стачката от днес обхвана всички поделения на ЧЕЗ Електроразпределение в цяла Западна България

09:44 | 10.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Над 77% от служителите на ЧЕЗ стачкуват към момента

До момента над 77 на сто от служителите в ЧЕЗ стачкуват, съобщи председателят на стачния комитет Денко Ройдев, цитиран от БТА.

Стачката от днес обхвана всички поделения на ЧЕЗ Електроразпределение в цяла Западна България, каза Ройдев. В София стачни действия има не само в Електроразпределение Запад, но и в останалите - Север и Юг, добави той.

Служителите в дружеството обявиха стачка, след като и вчера синдикати и работодатели не успяха да се споразумеят за колективния трудов договор, за заплащанията в дружеството и съкращенията на служители.

Задължение на работодателя е да осигури всички дейности, посочени от Националния институт за помирение и арбитраж, каза Ройдев. Той съобщи, че не знае за днес да има насрочени нови преговори с работодателите.

По-рано от ЧЕЗ обявиха, че няма да допуснат прекъсване на електрозахранването и че е създадена организация за осигуряване на нормалното електроснабдяване в условията на стачка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още