IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде лиценз за управляващо дружество на Ултима Капитал Мениджмънт

УД Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД е еднолична дъщерна компания, основана от Ултима Файнанс АД.

17:51 | 09.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
КФН даде лиценз за управляващо дружество на Ултима Капитал Мениджмънт


Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД – София, съобщиха днес от надзора.

Ултима Капитал Мениджмънт е с пълен лиценз, уточниха от управляващото дружество. Компанията ще предоставя и услуги по управление на индивидуални инвестиционни портфейли, включително на институционални инвеститори.

УД Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД е еднолична дъщерна компания, основана от Ултима Файнанс АД. Изпълнителен директор и на двете е Ивайло Толев. Управлението е чрез едностепенна система.

Ултима Капитал Мениджмънт ще предлага услуги в сферата на капиталовите пазари, нестандартни инвестиционни продукти и финансово консултиране. Първоначално ще бъдат предложени два специализирани договорни фонда - единият ще е с фокус към най-развитите световни пазари, предлагайки характерен продукт за тяхното ниво, докато вторият ще инвестира основно на българския пазар, уточняват от управляващото дружество.

От Ултима Капитал Мениджмънт планират да се специализират като управляващо дружество, предлагащо нестандартни продукти за определени клиенти и инвеститори. Таргет на компанията ще бъдат предимно клиенти с активи над средните, чрез предвиден праг за минимална инвестиция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още