IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Полетите над страната вече ще се контролират от единен център в София

Досега въздушното пространство над страната беше условно разделено на два района - в столицата и във Варна

12:17 | 09.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Полетите над страната вече ще се контролират от единен център в София

Контролът на полетите в българското небе вече е обединен в Единен район за полетна информация с център в София, съобщиха на пресконференция от ДП "Ръководство на въздушното движение" (РВД), предаде БТА.

РВД ще управлява като един район цялото въздушно пространство на България, което включва небето на територията на страната заедно с частта над Черно море, където са ни делегирани отговорности по предоставяне на аеронавигационно обслужване.

Според генералния директор на предприятието Емануил Радев единният район ще позволи по-ефективен контрол на българското небе и обслужването на по-голям брой полети. Прогнозата му за тази година е техният брой да достигне половин милион.

Досега въздушното пространство над страната беше условно разделено на два района - в столицата и във Варна. С обединяването на районите с център в София завършва проектът за създаване на Единен център за управление на въздушното движение на ДП "РВД".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още