IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 30 млн. лв. не достигат на транспорта в София без повишение на цените

В началото на миналата седмица заместник-кметът Велизар Стоилов внесе предложение за повишаване цената на билета

15:00 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Над 30 млн. лв. не достигат на транспорта в София без повишение на цените

При запазването на досегашните цени на превозните документи недостигът по икономическата рамка за тази година ще надхвърли 30 млн. лв., пише в писмо до кмета и председателя на общинския съвет, цитирано от БТА, управителят на Столичната компания за градски транспорт Николай Костов.

С писмото той предлага да бъдат увеличени само цените на абонаментните карти, съгласно предложението на заместник-кмета Велизар Стоилов, което е цената на едномесечната карта за всички линии е да стане 45 лв.

Според Костов ако бъдат запазени досегашните цени на картите, няма да бъдат усвоени един милион лева от средствата за компенсиране на преференциалните пътувания от държавния бюджет, отпускани за превоза на възрастни граждани над 68 години. Други 6 млн. лв. от предвидените средства в бюджета на Столичната община също няма да бъдат усвоени, се посочва в писмото.

В началото на миналата седмица заместник-кметът Велизар Стоилов внесе в комисиите на СОС предложение за повишаване цената на билета за градски транспорт на 1 лев, както и за поскъпване на картите за пътуване. В средата на седмицата кметът на София Бойко Борисов оповести, че докладната за повишаването на цените ще бъде оттеглена и цените ще се повишат след подобряването на качеството на услугата, предлагана гражданите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 08.04.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още