IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха Ангел Димитров за втори изпълнителен директор на Булгартабак

От януари 2006 г. е заместник-изпълнителен директор и ръководител „Производствено-техническо направление” в „София-БТ”

14:55 | 07.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Избраха Ангел Димитров за втори изпълнителен директор на Булгартабак

Управителният съвет на „Булгартабак холдинг” АД избра Ангел Димитров за втори изпълнителен директор на дружеството на днешното си заседание, съобщиха от дружеството.

Дни преди това Надзорният съвет на компанията взе решение да се разшири съставът на Управителния съвет, като за шести член в него беше определен Димитров. Другите членове са Корнелия Нинова – председател, Христо Лачев – изпълнителен директор, Георги Костов, Асен Шехов и Иван Биларев.

Ангел Димитров е завършил Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в Пловдив по специалност „Технология на тютюна и тютюневите изделия”. Професионалната му кариера започва в „Слънце Стара Загора-БТ” като главен технолог в отдел „Снабдяване”, след което заема различни длъжности в предприятието.

В периода 1997-1998 г. е началник отдел „Снабдяване” в „Пловдив-БТ”, а от октомври 1998 до юли 1999 г. е специалист в кантора „Вносни тютюни и блендове” в „Булгартабак холдинг”. От юли 1999 г. до октомври 2001 г. е изпълнителен директор на „Пловдив-БТ”, а от ноември 2003 до края на 2005 г. оглавява „Слънце Стара Загора-БТ”. От януари 2006 г. е заместник-изпълнителен директор и ръководител „Производствено-техническо направление” в „София-БТ” АД.

Досегашният изпълнителен директор на холдинга Христо Лачев е в отпуск до приключване на следствието във връзка със съмнения за укриване на доходи.

Днес акциите на холдинга поевтиняха с 0,31 на сто до средна цена 29 лв. при прехвърлени в две сделки 100 броя. 

 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още