IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очаква ни спокойна откъм събития седмица

Вторник е последният ден за покупка на акции с право на участие в предстоящото ОСА на Медика

08:26 | 07.04.08 г.
Очаква ни спокойна откъм събития седмица

Днес е последният ден за сключване на сделки с книжата на Експат Имоти АДСИЦ, в резултат на което приобретателят ще може да участва в престоящото Общо събрания на акционерите (ОСА) на дружеството. То ще се проведе на 23 април, като на него ще се гласува за разпределяне на финансовия резултат за миналата година.

Вторник е последният ден за покупка на акции с право на участие в предстоящото ОСА на Медика, което ще се проведе на 24 април. На ОСА ще се гласува по проект за увеличение на акционерния капитал от 30 пъти със собствени средства до малко над 10 млн. лв. Сред точките от дневния ред е и проект за разпределяне на дивидент от 1 лев на акция.

Утре ще се проведе и извънредно Общо събрание на акционерите на Транскарт АД, на което ще се гласува за промени в органите на управление.

Във вторник ще има и ОСА на Парк АДСИЦ, на което акционерите ще имат възможност да гласуват за удължаване на срока на съществуване на дружеството от 5 на 10 години, считано от датата на първоначална регистрация в търговския регистър.

В сряда, 9 април, приключва търговията с правата на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. Предложени са 14 044 300 броя права при съотношение между издадените права и новите акции – 1/1. Ако бъдат записани всички нови акции по емисионна стойност 1,1 лева, то в дружеството ще постъпят близо 15,5 млн. лв.

9 април е последната дата за сключване на сделки с книжата на Пи Ар Си АДСИЦ с право на глас в ОСА на компанията. На събранието ще се гласува за придобиване на недвижими имоти на обща стойност 13 050 900 лв без ДДС.

До петък е крайният срок на търга за 3 375 броя акции от капитала на Стоманени профили при минимална лимитирана цена 235 хил. лв.

Крайната дата за търговия с правата на Сила Холдинг на борсата е 11 април, петък. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 90 886 на 2 090 378 лева чрез издаване на 1 999 492 броя акции с номинална и емисионна цена 1 лев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още