IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 5 април

09:14 | 05.04.08 г.
Преглед на печата за 5 април

Спестили сме 4,27 млрд.

в. Стандарт

Ръстът на депозитите у нас е много висок, каза в Монтана министърът на икономиката Петър Димитров. Само за две години парите на хората в банките са нараснали с 60%. От 2,86 млрд. лв. през 2006 г. в момента парите на влог са 4,27 млрд. лв. Хората получават една заплата, а декларират друга, затова не може да се определи точният ръст на доходите, обясни Димитров. Официалният ръст на доходите за 2006 г. е 17,6%, а за 2007 г. - 23,9%.

Италианци влагат в рози 150 млн. евро

в. Стандарт

Италианската Ciccolella group ще инвестира 150 млн. евро в отглеждането на декоративни рози в България, съобщи Ройтерс. Компанията планира да произвежда по 15 млн. рози годишно.
Ciccolella group ще построи оранжерии на площ 70 хектара в Югоизточна България. Розите ще се изнасят в съседните балкански страни, бившите съветски републики и Турция, заяви говорителят на компанията. "Имаме интерес в източните пазари. България е между балканските и руските пазари и има добри традиции в отглеждането на цветя", заяви говорителят.

Още гори край морето стават курорти

в. Сега

Горски масиви край морето продължават да бъдат изсичани, за да се превърнат в курорти, стана ясно от статистиката на районното управление по горите във Варна. В момента тече процедура по смяна на статута на 820 декара край устието на Камчия, които ще бъдат застроени за разрастването на курорта там. Горите били частни, включени са към общия устройствен план на комплекса и щели да бъдат изсечени частично. Те ще бъдат преобразувани в паркове, заяви шефът на управлението Стоян Саров.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още