IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Служителите на ЧЕЗ излизат в ефективна стачка от другата седмица

Около 10 на сто от персонала ще е необходим за осигуряване на определени дейности по време на стачката

14:31 | 03.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Служителите на ЧЕЗ излизат в ефективна стачка от другата седмица

От понеделник или вторник следващата седмица служителите в ЧЕЗ Електроразпределение, работещо на територията на Западна България, ще излязат в ефективна стачка, заяви председателят на стачния комитет в дружеството Денко Ройдев, цитиран от БТА.

Днес беше оповестено решението на Националния институт за помирение и арбитраж (НИПА) за определяне на минимално необходимите дейности по време на стачката, след като работодатели и синдикати не успяха да се споразумеят за това. Според решението на арбитражна комисия на НИПА ЧЕЗ е длъжна да осигури осъществяване на диспечерска дейност, на дейността на операторите в подстанциите, както и на аварийно-възстановителна дейност.

ЧЕЗ трябва също да провежда предвидените по предварително определен график изпити за правоспособност, както и да извършва прекъсване подаването на ток към битови и стопански потребители в изпълнение на административни актове, издадени от органите на Държавния национален строителен контрол по реда на Закона за устройство на територията.

Според Денко Ройдев осигуряването на тези дейности може да се извърши с около 10 на сто от персонала на компанията, а останалите около 90 на сто ще стачкуват ефективно. Най-късно до утре стачният комитет ще вземе решение откога да започне ефективната стачка в дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още