IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол продава част от бензиностанциите си на Лукойл България

В средата на 2007 г. стана ясно, че руската група Лукойл планира да придобие Петрол и да инвестира 300 млн. долара в България

10:05 | 02.04.08 г.
Петрол продава част от бензиностанциите си на Лукойл България

Петрол АД има намерение да сключи договор с Лукойл България ЕООД за продажба на част от бензиностанциите на Петрол, съобщи БФБ-София.

В съобщението не се упоменава броят на бензиностанциите, както и евентуалната сума на продажбата.

За евентуалното сключване и осъществяване на планираната сделка се изчаква разрешение от антимонополния регулаторен орган в лицето на Комисията за защита на конкуренцията.

В средата на миналата година стана ясно, че руската група Лукойл планира да придобие Петрол и да инвестира 300 млн. долара в България за удвояване на дела си на българския пазар.

Съветът на директорите на БФБ постави под наблюдение акциите на Петрол за срок от три месеца, тъй като обемът свободно търгувани акции на компанията падна под 10 на сто, при което емисията не отговаря  на изискването за търговия на сегмент „Б“ на „Официален пазар“.

До момента няма сделки с книжата на Петрол.

Свързани компании:

Петрол АД - облигации(4PGA)

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още