IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шушулов: Парното ще поскъпне, но не чак с 20%

Вчера от EВН Топлофикация Пловдив съобщиха, че ще поискат увеличение на цената на парното с 19% от 1 юли

14:25 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Шушулов: Парното ще поскъпне, но не чак с 20%

Със сигурност от 1 юли ще има нови цени на топлинната енергия, съобщи днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов, цитиран от БТА. По думите му още е рано да се прогнозира какво ще е увеличението на цената, но не може да се говори за скок с около 20 процента.

Вчера от EВН Топлофикация Пловдив съобщиха, че ще поискат увеличение на цената на парното с 19% от 1 юли.

По думите на Шушулов не би трябвало да се допуска топлофикационните дружества да се декапитализират, но и комисията няма да им позволи невзетите плащания от тяхна страна да оказват влияние върху цената на услугата.

Председателят на ДКЕВР е посочил, че все още няма подадени официални заявления в ДКЕВР от топлофикациите в страната за коригиране на цената на топлинната енергия. Шушулов е обяснил още, че затруднение предизвиква фактът, че в Наредбата за ценообразуване към Закона за енергетика липсва текст, с който да се допуска увеличение на цената на парното заради поскъпване на горивата. Ето защо няма по какъв начин да се разреши на топлофикациите да увеличат цените на услугата - за да излезе от този юридически казус, ДКЕВР е сформирала работна група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още